Tips till den ovärderliga tärnan

Har du blivit ombedd att vara tärna på din väns bröllop? Grattis, det är ett otroligt hedersamt uppdrag! Vi har samlat några tips som du gärna kan tänka på fram till och under din väns bröllop. För det handlar ju faktiskt inte bara om att vara med under själva bröllopsdagen, du förväntas antagligen även planera och genomföra möhippan och även finnas tillhands fram till den stora dagen. Vi har skrivit flera inlägg på temat möhippeplanering, läs gärna dom också!

Fram till bröllopet:

1. Var engagerad i din väns bröllop och försök vara till hjälp. Det behöver inte vara så stora insatser utan kan helt enkelt handla om att köra din vän till IKEA för att handla bordsdekorationer, hjälpa till att skriva kuvert till inbjudningarna eller kanske bara peppa bruden och brudgummen när bröllopsprojektet känns intensivt. För det är intensivt att planera sitt bröllop! Men också otroligt kul! Och ett peppande sms från tärnor och marskalkar är underbart att få!

2. Ska bruden gå och prova sin klänning? Fråga om du får följa med! Det är alltid bra att ha med sig ett smakråd och allt blir roligare om man är två.

3. Är det någon bröllopsmässa i närheten där ni bor innan bröllopsdagen? Det kan vara en kul grej att göra tillsammans för att få lite inspiration och uppladdning. (Självklart ska även brudgummen följa med om han vill)

4. Det är otroligt uppskattat att få en liten present från sina tärnor. En klassiker är att sätta ihop ett paket med “Något gammalt, något nytt, något lånat och något blått”. Det behöver absolut inte kosta mycket pengar, använd din fantasti! Något lånat kan t.ex. vara några bra böcker som bruden kan ha med sig på bröllopspsresan, det har hon garanterat inte hunnit tänka på.

5. Se dig själv som en ambassadör för bröllopet. Dra igång en härlig mejltråd med olika bröllopsgäster och berätta hur kul det ska bli med bröllopet. Prata mycket om den stora dagen, det kommer göra brudparet otroligt glada!

6. Gör ett litet kit med saker som kan vara bra att ha. Nål och tråd, tuggummi, läppglans, puder, skavsårsplåster osv. Detta har kanske bruden redan tänkt på men ibland kan det vara bra att ha dubbelt av saker och ting. Framförallt om brudens viktiga påse är kvar i bilen och ni redan gått in i kyrkan. Man kan inte tänka på allt, det är omöjligt.

Under bröllopsdagen:

1. Bröllopsdagen är ganska stressig då många moment ska hinnas med, hår ska fixas, smink ska läggas och foton ska tas. Och framförallt kan brudparet vara ganska nervösa. Så du kan räkna med att din vän inte riktigt kommer kunna lösa eventuella problem som dyker upp. Om det blir något strul, var beredd att rycka in och lösa det. Är det något som brudparet glömt att fixa? Gör ditt bästa att lösa det, de kommer vara dig evigt tacksamma.

2. Var gärna aktiv på instagram eller facebook och lägg upp små smakprov på bilder från dagen (om brudparet tycker att det är okej). Alla gäster är otroligt nyfikna och det bygger upp en härlig stämning fram till vigselakten.

3. Du kommer antagligen vara en av alla gäster med bäst koll på bröllopet och festen så se till att använda detta under bröllopsdagen. Är det någon släkting som inte hittar till kyrkan, hjälp den! Undrar någon var närmaste toalett är, berätta det.

4. Håll något litet tal under bröllopsmiddagen, det behöver inte vara något långt och om du tycker att det är jobbigt att prata inför gästerna kan du kanske göra ett roligt bildspel och visa upp? Ett tips är att klippa ihop väl utvalda bilder från möhippan, det är alltid kul.

5. När den fantastiska bröllopshelgen är slut, fråga gärna om det är något du kan göra. Kan du kanske fylla bilen med bröllopspresenter och köra dem hem till brudparet? Eller är det något porslin/lampor/annan utrustning som ska köras tillbaka? Ofta ska brudparet åka direkt på bröllopsresa och det kan vara skönt att få avlastning i det sista arbetet.

Lycka till!

 Bröllopsfotograf Stockholm, Karlstad, Göteborg.

Foto: 2brides Photography

 

 

0 Kommentarer

Kommentera