Blommor till bröllopet!

Bröllopsfotograf Stockholm, Karlstad, Göteborg.

Det finns otroligt mycket fina blommor att välja mellan och det är inte konstigt om det känns svårt att välja. Här har vi därför samlat några tips och råd för er som planerar era blomsterarrangemang.

1. Använd Pinterest! Det finns oerhört mycket bra råd att få där, det finns till och med guider som visar vilka blommor som det är säsong för, för varje månad. Utöver det finns det hundratusentals bilder på alla buketter man kan tänka sig och genom detta verktyg blir det lättare för dig att få en ungefärlig bild av vad du är ute efter. En bild kan visa vilken känsla du vill ha på buketten, t.ex. stram eller yvig? En annan bild kan visa färgskalan och en tredje bild kan visa vilka typer av blommor du tycker om. Räkna inte med att blomsterhandeln har en mängd inspirationsbilder utan kom dit förberedda.

2. Nyttja floristens kunskaper när det kommer till vilka blommor som är dyra och billiga just nu. Det kanske inte är värt att betala flera hundra kronor extra för en viss typ av blomma för att den måste specialbeställas från något avlägset land. Floristen kan hjälpa dig att hitta blommor som liknar den du önskar.

3. Tärnbuketterna behöver inte matcha med brudbuketten! Det kanske räcker ifall alla går i samma färgskala? Men typen av blommor kan vara helt olika, det är fint! Tärnbuketterna kan dessutom vara väldigt enkla, tänk på att de flesta gästerna i kyrkan tittar mest på brudparet.

4. Har ni brudnäbbar? Berätta för floristen hur gamla barnen är så de kan anpassa storleken på buketterna efter ålder.

5. Vill du ha sidenband runt buketterna? Be floristen att få se nyansen på deras band, färger är något väldigt subjektivt och vad som är mörkblått för dig kan vara en helt annan färg för någon annan. Det kan till och med vara värt att köpa egna billiga band på t.ex. Åhléns eller Panduro för att få rätt färg. Ett annat tips är att hitta ett tyg som påminner om klänningarna, det matchar väldigt fint.

Bröllopsfotograf Stockholm, Karlstad, Göteborg.

6. Ska brudgummen och/eller marskalkarna ha corsage? Tänk på att även beställa detta samtidigt och be gärna floristen välja ut blommor som inte är så stora till dessa. En corsage som känns överdimensionerad är inte snyggt och killarna kommer antagligen inte känna sig bekväma i dessa.

7. När det gäller bordsdekorationer finns det också enormt mycket inspiration att hitta på Pinterest. Och tänk på att det går att göra oerhört mycket för ganska lite pengar. Om ni gifter er på sommaren kanske det går att plocka mängder med ängsblommor och sätta i höga glasburkar med ett sidenband knutet runt? Tänk på att IKEA har mycket prisvärda saker som passar, deras pastaburkar kostar runt en tjugolapp och med ett sidenband blir de hur fina som helst. Om du inte vill behöver det inte vara så stora bordsdekorationer, små rosor i låga vaser kan vara oerhört effektfullt också. Det är bara din fantasi som sätter gränser, varför inte pynta bordet med vackra böcker, fina smycken eller bilder på dig och din blivande?

Bröllopsfotograf Stockholm, Karlstad, Göteborg. Bröllopsfotograf Stockholm, Karlstad, Göteborg.

Fotograf: 2brides Photography

0 Kommentarer

Kommentera