Att sy upp sin brudklänning

Att låta en duktig sömmerska sy upp din drömklänning behöver nödvändigtvis inte bli dyrare än att köpa en färdig i en bröllopsbutik. Däremot kräver det lite tid och engagemang i själva skapandet av klänningen då du behöver ha en ganska tydlig bild hur du vill att klänningen ska se ut. Små detaljer kan man bestämma när klänningen börjar bli klar men här kommer några tips för att komma igång.

1. Kontakta sömmerskan i god tid. Att skapa en klänning tar tid och duktiga sömmerskor är uppbokade långt i förväg.

2. Vad har sömmerskan gjort för klänningar tidigare? Påminner de om den stilen du tänkt dig? Be sömmerskan om bilder på andra klänningar hon sytt upp, om “känslan” och stilen är rätt har ni redan kommit långt.

3. Tänk på att du kommer få åka till sömmerskan ett flertal gånger så det är bra ifall hon finns i samma stad som du, eller i alla fall inom rimligt avstånd. När bröllopet närmar sig har du många saker att göra och tänka på.

4. Gör ett Pinterest-konto om du inte redan har ett. Där finns miljontals bilder på brudklänningar, hitta så många som möjligt som du tycker om. Det behöver inte vara hela klänningen som du tycker om, kanske har någon den urringningen du vill ha eller kanske en viss nyans? Leta även efter klänningar som är sydda i det material du tänker dig, det förenklar sömmerskans arbete med att köpa material till din klänning. Ta med alla bilder till sömmerskan och visa tydligt vad du vill ha. Berätta även om det är något speciellt du vill ska synas eller inte synas. Vill du markera midjan? Eller känner du dig obekväm i långa kjolar? Berätta så mycket som möjligt så att ni tillsammans kan komma fram till både vad du tycker är finast och kommer känna dig bekväm i. Om du har en annan klänning som du trivs extra bra i, ta med den till sömmerskan och förklara varför den modellen passar just dig och din kropp.

5. Vid provningar, var ärlig och aktiv. Känns klänningen aningen för urringad? Tänk på att när alla bröllopsgäster tittar på dig kommer du vilja känna dig 100 % bekväm, ta därför hjälp av sömmerskan att göra små justeringar.

6. Ska du ha höga eller låga skor? Det spelar roll när man syr upp klänningen, säg detta från början.

7. Glöm inte att skicka bilder till sömmerskan efteråt, det är alltid kul för henne att se hur klänningen såg ut tillsammans med hår, smink, smycken och skor.

Lycka till med din brudklänning!

Foto: 2brides Photography

 

1 Kommentar

  1. Johnf488 9 maj, 2015

    whoah this blog is fantastic i really like studying your articles. Keep up the good paintings! You understand, many individuals are looking around for this info, you could aid them greatly. daaeggaefeek

Kommentera