Planeringstips inför möhippan!

En möhippa är en av de roligaste dagarna man kan ha tillsammans med sina tjejkompisar! Och det är kul att anordna! För att ni ska kunna ordna den bästa möhippeupplevelsen för er fantastiska vän delar vi med oss av våra 10 bästa planeringstips för en lyckad möhippa.

 

anna.hippa-53

1. Möhippan ordnas för bruden. Hur tror ni att hon vill ha det? Utgå från det.

2. Anpassa budget så att alla vänner bruden vill ha med kan vara med. Det viktigaste för bruden är antagligen att alla hon vill ska vara där faktiskt är där.

3. Ordna olika “paketpriser” för deltagarna. Till exempel ett pris för hela dagen inklusive dricka, ett pris för hela dagen utan dricka och ett pris för kvällen. Då kan deltagarna själva välja vad som passar för just deras kalender och plånbok. Sälj sedan in det som, till exempel, en heldag med aktiviter, middag och utgång så att deltagarna inte tänker att det är ännu en kostnad i samband med bröllopet.

4. Ta betalt i förväg för möhippan. Det brukar vara smidigt om anmälan sker genom inbetalning. Det normala är att man tar självkostnadspris för alla deltagarna och att man delar på brudens kostnad.

5. Försök att låta alla kostnader ingå i möhippebudgeten. Det är sällan uppskattat att det tillkommer kostnader under dagen.

6. Lägg möhippan i så god tid som möjligt innan bröllopet. Ju längre man väntar, desto högre förväntningar byggs upp hos bruden. Dessutom brukar de flesta brudpar vara ganska upptagna helgerna innan bröllopet så försök att respektera detta så långt det går.

7. Vad uppskattar bruden att göra? Vill hon sälja pussar på stan? Om inte, gör någonting annat! Tycker hon att det är kul att vara utklädd i konstiga kläder en hel dag? om inte, låt henne slippa!

8. Se till att det finns gott om tid att umgås och planera inte in för många aktiviteter. Det får inte bli en dag full av stress.

9. Planerar man utgång på klubb, ordna drinkbord! Det är svårt att hålla ihop ett större gäng på en stökig klubb. Se till att drinkbordet ingår i budgeten för möhippan. Om ni inte vill ha drinkbord, ordna listplatser. Det kan bli en riktig partydödare att stå och köa och kanske inte ens komma in i samlad grupp.

10. Om möjligt, möts upp dagen efter för en gemensam frukost eller brunch. Det är väldigt mysigt och kul att knyta ihop säcken. Dessutom är det roligt för bruden att säga hej då och tack till alla.

 

anna.hippa-71 anna.hippa-125

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Josefin Linder

0 Kommentarer

Kommentera