10 tips för att planera den bästa bröllopsmiddagen

 Bröllopsfotograf Stockholm, Karlstad, Göteborg.

1. Välj dina toastmasters med omsorg. Välj två personer då det är roligare än att göra det ensam. Tänk även på att dessa två personer ska gilla varandra, gärna bo i samma stad och även kanske komplettera varandra i sina egenskaper. Någon av dem behöver vara lite administrativt kunnig så de kan avlasta er i er planering. T.ex. genom att sköta informationen till gästerna inför bröllopsdagen.

2. Berätta för dina toastmasters vad ni vill ha för känsla på middagen. Förklara hur ni vill att det ska bli så de vet vad ni förväntar er.

3. Lägg tid på bordsplaceringen. Oftast är det många gäster på ett bröllop som inte känner varandra och ni behöver inte ha ambitionen att alla gäster ska träffa nya kompisar. För om man ska vara helt ärlig är man alltid som roligast när man känner sig bekväm och det gör man när man får sitta nära i alla fall några personer som man känner. Så blanda inte era kompisgäng alltför mycket, låt alla bara ha en kul kväll med andra personer som de trivs med. De som vill mingla kommer göra det i alla fall.

4.  Om lokalen tillåter är runda bord helt oslagbart. Det blir inga tråkiga kantplaceringar och gästerna kan prata med fler gäster än vid ett långbord.

5. Om ni har tid i planeringen, gör ett litet festprogram där ni skriver en kort beskrivning av alla gäster. En sådan lite gest gör alla glada och det är även ett kul minne att spara efter bröllopet. Tänk vad kul att när du är gammal, kunna läsa hur du beskrev dina bästa kompisar runt tiden då du gifte dig? Det är även något som skapar samtalsämnen kring borden vilket kan vara bra hjälp under långa bröllopsmiddagar.

6. Om ni har ett större bröllop, i stället för att köpa bröllopstårtor kan det vara bra att köpa bröllopsbakelser. Om ca 100 personer ska skära tårta tar detta väldigt lång tid, då är det roligare att komma igång med dansgolvet efter middagen.

7. Strunta i snapsen. Den är dyr och det är inte ens alla som gillar att dricka ren sprit. Lägg de pengarna på något annat, kanske en lite lyxigare fördrink?

8. Tänk på att en bröllopsdag med efterföljande middag är en lång dag även för dina gäster. Vad kan de tänkas behöva under kvällen? Ett tips är att ställa ut skålar med tuggummi, halstabletter, hårnålar eller annat som kan behövas.

9. Lägg in pauser under middagen och be era toastmasters tydligt annonsera när dessa pauser kommer äga rum. Längden på pauserna måste anpassas efter antalet toaletter i lokalen, finns det få toaletter måste pausen vara längre. Det är inte roligt om gästerna springer runt under bröllopstalen.
Bröllopsfotograf Stockholm, Karlstad, Göteborg.

10. Om ni har möjlighet att bli fotograferade innan vigseln är detta att föredra. Det är sällan roligt för gästerna att dricka fördrink i flera timmar, tänk på att göra dagen till en upplevelse för dem också.

Lycka till i planeringen av den bästa dagen i ditt liv!

Foto: 2brides Photography

 

0 Kommentarer

Kommentera